Fysiotherapie

Veenendaal centrum

Fysiotherapie

Snel op de fiets een boodschap halen, soepel door het verkeer manouevreren, in huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denk je eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat je last krijgt van een zeurende knie of andere lichamelijke klachten. Herkenbaar? 

Dan pas vraag je jezelf af hoe je er zo snel mogelijk weer vanaf komt. De fysiotherapeut helpt u er weer bovenop.

De specialist in beweging

Bijna 3 miljoen mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Deze specialist zorgt dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of een ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt. 

Bij het opstellen van een behandelplan kijk ik samen met jou naar jouw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met mijn adviezen en oefeningen zorg ik ervoor dat je weer beter kan bewegen, zodanig dat je er weer plezier in krijgt om weer op de fiets te springen of een mooie wandeling te maken!

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut
Je kan rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen. De voordelen hiervan zijn dat je direct terecht kan en meteen kan beginnen aan je herstel. 

Je bent in goede handen

In goede handen

Afhankelijk van hoe mobiel je bent, komt de fysiotherapeut aan huis, naar de zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardenhuis of verpleeghuis) of gaat u naar de praktijk voor een behandeling. De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt of u hier aan het juiste adres bent. Als dat het geval is, dan stel ik vervolgens in overleg met jou een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en op jouw lichaam.

En dan?

Ik ga de oorzaak opsporen en de daarmee samenhangende problemen van de klacht en ik tracht deze weg te nemen. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan je lichaam op een natuurlijke manier herstellen. Meestal maak ik gebruik van oefentherapie: op die manier verbeter ik samen met jou de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroten wij jouw spierkracht Het doel van fysiotherapie kan ook een andere houding zijn, of beter evenwicht. Ook voor hyperventilatie en hoofdpijn bestaan passende behandeltechnieken. Ook voor preventief advies en voorlichting kan je hier terecht. Als je bijvoorbeeld weer op een verantwoorde wijze wilt beginnen met sporten, dan stellen wij samen een beweegplan op en kan ik u begeleiden hierbij. Alles natuurlijk afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden en wensen.

Zekerheid over kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie en de titel Bachelor of Science heeft behaald, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet voor behandeling, praktijkervaring, bijscholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven. De fysiotherapeut van Fysiotherapie Veenendaal Centrum voldoet aan al deze eisen en criteria, en is ingeschreven.

Fysio Veenendaal Centrum

Julianastraat 2C
3905 EM Veenendaal
Tel: 0318 304 246
Email: info@fysiovc.nl

Openingstijden

Maandag       08.00 – 18.00
Dinsdag         12.00 - 21.00
Woensdag     08.00 – 14.00
Donderdag    12.00 – 21.00
Vrijdag            08.00 – 18.00
Zaterdag         In overleg.